Sziasztok!

 

Aki ide lépett, annak nem kell ecsetelnem, hogy miért is olyan népszerű ez a sport.

Vannak akik úgy ismerik a “Fehér Sport”. Ezzel a sport tisztaságára utalnak. Ha látjuk a versenyzők eleganciáját, akkor szivesen azonosulunk velük.

Ez egy játék, labdajáték, ami miatt sok vidám pillanatra lehet számítani. Rengeteg szinten lehet élvezetesen teniszezni. Szinte mindenki megtalálhatja a saját tudásszintjéhez passzoló ellenfelet, akivel akár évtizedeken át vívhatják hétről-hétre a sorsdöntő “csatáikat”. Az évtizedekkel nem túlzok, mert már 6-8 éves gyerekek eljuthatnak arra a szintre, hogy “életük mérkőzését” vívják és szinte minden teniszpályán lehet találni olyan 70-80 éveseket, akik még mindíg korukat meghazudtoló módon rohannak a labda után.

Elkezdeni sohasem késő. Saját tapasztalatból mondom. Van olyan tanítványom, aki nyugdíj kor környékén kezdett el nálam teniszt tanulni. Szerintem nem sértem meg azzal, hogy a ‘0’-ról indultunk. Megvolt a motiváció. A baráti társaságuk rendszeresen tartott házibajnokságot. Akkor még az alsó harmad végén helyzkedett el. Évről évre tapasztalható volt a fejlődés. Jelenleg ugyanannak a baráti társaságnak az első harmadába tartozik és nagy csatákat vív a későbbi győztesekkel is.

A különböző labda és ütőméreteknek köszönhetően már az igen kicsik is elkezdhetik. A 4 éves kislányom már aktív résztvevője azz egyik csoportomnak. Imádja és szinte követeli, hogy mehessen teniszezni.

A tanulás elején sok koncentrációt igényel a labda pontos eltalálás, ha már ez megy, akkor a labda pontos irányítása, a helyezkedés. Majd a mérkőzések hangulata. Minden szinten megvan a figyelem-faktor. Ami szépen fejleszti a koncentrációt.

 

Ha sikerült felkertenem az érdeklődéseteket és szeretnétek egy ilyen vidám, összetartó csapatban edzeni, akkor keress fel.

Egyed Csaba 06/20/993-86-86 telefonszámon, vagy maximumsport00@gmail.com e-mail címen.